46
ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξελίξεις με την πτώχευση Silicon Valley Bank και Signature Bank: Δε χάνονται οι καταθέσεις

Κοινοποίηση

Δέσμευση από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν
Εξελίξεις με την πτώχευση Silicon Valley Bank και Signature Bank: Δε χάνονται οι καταθέσεις


Οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν», δεσμεύθηκε χθες Κυριακή ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση», τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», διαβεβαίωσε εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος.

Ανήγγειλε επίσης ότι θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα δημόσια για την κατάρρευση των δύο χρηματοπιστωτικών θεσμών και τις ενέργειες των αρχών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τις αμερικανικές αρχές ότι θα επιτρέψουν σε όλους τους πελάτες της υπό εκκαθάριση Silicon Valley Bank να ανακτήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους ήδη από σήμερα Δευτέρα, απόφαση κάθε άλλο παρά συνηθισμένη, η οποία έχει σκοπό να καθησυχαστούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από κοινού με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC), έπειτα από διαβούλευση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: newsbeast

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

5 LAPTOP ΑΡΙΣΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟ 1 ΚΑΙ ΓΙΑ GAMING – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Καιρός: Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες – Πώς θα κινηθεί

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πάτρα: Εξιχνιάστηκε ο φόνος της 55χρονης – Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο ανιψιός της

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ