Υπουργείο-Εργασίας-Κοινωνικής-Ασφάλισης-και-Κοινωνικής-Αλληλεγγύης
ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έως 3μηνη αναστολή οι συμβάσεις εργασίας για  εργαζόμενους των  πυρόπληκτων  επιχειρήσεων – 534 ευρώ το μήνα αποζημίωση

Κοινοποίηση

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τίθεται  σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων πυρόπληκτων επιχειρήσεων καθώς και για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας στον κλάδο της Γουνοποιίας.

Ειδικότερα,

Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, των οποίων οι εγκαταστάσεις υφίστανται ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημιές από δασικές πυρκαγιές μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί εξαιτίας αυτής και πάντως όχι πέραν των τριών (3) μηνών.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534€).

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ανά μήνα στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»,  με την οποία δηλώνουν τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή. Μετά την πρώτη δήλωση αναστολής της επιχείρησης – εργοδότη, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://supportemployees.services.gov.gr

Επίσης, από 12/9/2023, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κίνα: Άνοιξαν τρύπα στο Σινικό Τείχος για να… “κόψουν” δρόμο

Έλενα Χουλιάρα, AstraZeneca: Βιώσιμα συστήματα υγείας με πολιτικές για τις ανάγκες των ασθενών

Λιόσια: Άγνωστοι χτύπησαν και λήστεψαν παιδί ΑμεΑ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ