[363450] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL/ Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 7Η ΗΜΕΡΑ  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κακοκαιρία Daniel: Στο δημοτικό καταφύγιο Λάρισας τα ζώα συντροφιάς – Τι θα απογίνουν

Κοινοποίηση

Στο Δημοτικό καταφύγιο Λάρισας συγκεντρώνονται τα ζώα συντροφιάς που επέζησαν από την κακοκαιρία Daniel. Όπως εξηγεί η Μαριάνθη Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς «από την προηγούμενη Παρασκευή η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε στήσει επιχειρησιακό προκειμένου να βοηθήσουμε όλα τα ζώα από τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, είτε είναι αδέσποτα είτε ανήκουν σε οικογένειες πλημμυροπαθείς».

Και συνέχισε: «Όλα τα ζώα περισυλλέγονται από εθελοντές. Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών στους οποίους θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω πάρα πολύ. Είναι μεγάλος αριθμός των νέων ανθρώπων της περιοχής που βρίσκονται εδώ καθημερινά, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, σε βάρδιες. Φέρνουν τα ζώα σε εμάς, στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Λάρισας. Τα ζώα εξετάζονται από τους κτηνιάτρους του δημοτικού καταφυγίου αλλά και του τοπικού Κτηνιατρικού Συλλόγου, οι οποίοι εθελοντικά έρχονται και μας στηρίζουν σε όλο αυτό. Τα ζώα φροντίζονται με βάρδιες. Μετά όσα έχουν οικογένειες θα επανέλθουμε, θα ανέβουν για ανάδοχες, για φιλοξενίες δηλαδή, αλλά και για υιοθεσίες».

«Στα τηλέφωνα της Ειδικής Γραμματείας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο 213 13 64 020 καλούν όσοι δεν μπορούν οι ίδιοι να μας φέρουν εδώ τα ζωάκια που έχουν βρει, ή τα δικά τους ζωάκια. Πηγαίνουν εθελοντές και μας φέρνουν τα ζωάκια εδώ» εξηγεί. «Για όλα αυτά τα ζώα που δεν θα βρουν τις οικογένειες τους ή ήταν αδέσποτα θα δημιουργηθεί μία σελίδα αποκλειστικά για αυτά με σκοπό να προωθηθούν για υιοθεσίες – φιλοξενίες».

Η κ. Δημοπούλου, δείχνει στην κάμερα ένα σκυλάκι το οποίο είχε σφηνώσει σε φράχτη σπιτιού, το οποίο όμως ήταν το νερό. Το σκυλάκι διασώθηκε χθες, το εξέτασαν οι γιατροί και τα έχει καταφέρει. Ανάμεσα στα διασωθέντα ζώα είναι και τυφλά μωρά γατάκια τα οποία βρέθηκαν μέσα στα νερά και δυστυχώς η μαμά τους πνίγηκε.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διασώθηκαν 52 αλλοδαποί από τη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού

Πλημμύρες: “Καύσιμο” ακρίβειας από τις καταστροφές στην παραγωγή

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να χτίσει άλλοθι

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ