5964074 (1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 17/11 πληρώνονται οι αποζημιώσεις των εργαζόμενων σε πληγείσες επιχειρήσεις

Κοινοποίηση

Στην καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών, προχωρά αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 17/11/2023, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προγραμματίζει πληρωμή των δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού εργαζόμενων επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές & πλημμύρες, για τον μήνα Οκτώβριο, ύψους 957.216,00 ευρώ για συνολικά 2.153 πληρωμές δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 10/11/2023 καταβλήθηκε ποσό ύψους 1.540.608,00 ευρώ αποζημίωσης ειδικού σκοπού για συνολικά 4.528 πληρωμές:

  • στους δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού που αντιστοιχεί για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023

και

  • στους δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

Διευκρινίζεται πως οι αποζημιώσεις αφορούν στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που προχώρησαν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά:

«Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης έχει εξοφλήσει όλους τους δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ του μηνός Σεπτεμβρίου και θα εξοφλήσει όλους τους δικαιούχους του μηνός Οκτωβρίου, την προσεχή Παρασκευή.

Εάν υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν κάνει αίτηση και δεν τους έχει καταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης θα πρέπει να αναζητήσουν στην οικεία Περιφέρεια για ποιο λόγο το δικό τους ΑΦΜ έχει κριθεί ως μη επιλέξιμο και δεν έχει αποσταλεί με τον προβλεπόμενο τρόπο στο Υπουργείο Εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για οικογένειες με παιδιά

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Η “παλέτα” των πρώτων οικονομικών μέτρων – Τι έρχεται και τι μένει στην “αναμονή”

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ η έκθεση των τραπεζών για τα ακίνητα